Sikertelen volt a merénylet

Meg akarták ölni a jemeni tájékoztatási minisztert

Sikertelen merényletet követtek el kedden a jemeni nemzeti egyetértés kormányának tájékoztatási minisztere ellen.

2012.01.31 16:25MTI

Ismeretlenek tüzet nyitottak Ali Ahmed al-Amráni gépkocsijára, amikor a miniszter távozott a kormány székházából egy kabinetülés után. Egy neve elhallgatását kérő forrás szerint a gépkocsit három lövedék találta el, de a miniszter sértetlen maradt.
   
Egyelőre nem ismeretes, hogy ki követte el a merényletet. A rendőrség nyomoz az ügyben.
   
Ez volt az első merényletkísérlet egy miniszter ellen a nemzeti egységkormány 2011. december 7-i megalakulása óta. Ez a kabinet vezényli le a február 21-i elnökválasztásig tartó átmeneti időszakot.
   
A Mohamed Bászindva ellenzéki vezető által irányított kormány paritásos alapon jött létre az ellenzéki erők és az Általános Népi Kongresszus (GPC), Ali Abdalláh Száleh elnök pártjának részvételével.
   
Amráni korábban szintén az elnök pártjának tagja volt, de 2011 márciusában számos más vezető tisztségviselővel együtt kilépett, tiltakozásul a Száleh lemondását követelő tüntetők elleni véres megtorlás ellen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.