Követelték a jogi felelősségre vonást a tüntetők

Tízezrek állítanák bíróság elé a volt jemeni elnököt

Több tízezer jemeni tüntető követelte pénteken Szanaaban és további tizennyolc városban Ali Abdalláh Száleh volt elnök bíróság elé állítását.

2011.12.30 19:24MTI

A tüntetők azt követelték, hogy Szálehet vonják jogi felelősségre az elmúlt tíz hónapban a tüntetéseken megölt civilek ügyében, illetve hogy Száleh rezsimjének tagjait távolítsák el a vezető posztokról.
   
A fővárosban Száleh-párti tüntetők is felvonulást tartottak a nap folyamán. A rezsimhez közel álló állami televízió most először nem számolt be az eseményről.
   
Ali Abdalláh Száleh harminchárom éven át volt hatalmon Jemenben, s a múlt hónapban azután mondott le és adta át a hatalmat alelnökének, hogy bántatlanságot ígértek neki. A leköszönt politikus bejelentette, hogy az Egyesült Államokba kíván utazni, kezeltetni a júniusban elszenvedett sérüléseit. Washington hivatalosan még nem döntött Száleh beutazásának engedélyezéséről.
   
A Száleh-rendszer elleni tüntetők korábban is elégedetlenek voltak a Perzsa-öböl menti államok szervezetének közvetítésével létrejött egyezséggel, amely nem irányzott elő jelentős politikai változásokat és nem szólt Száleh jogi számonkérhetőségéről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.