11 halálos áldozat

Lerakétázta a drón az al-Kaidát Jemenben

Egyes jelentések szerint 15, mások szerint 11 halálos áldozata van annak a légitámadásnak kedd hajnalban Jemenben, amelyet pilóta nélküli repülőgépről elindított rakétákkal hajtottak végre az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet feltételezett tagjai ellen - közölték helybeliek.

2012.01.31 08:38MTI

Egyes beszámolók szerint az azonosítatlan drón gépkocsikon utazó fegyveresekre mért csapást. Más értesülések szerint a támadás célpontja az al-Kaida egy-egy hadállása volt Loder és al-Vadih településeken, az ország déli részén. Az áldozatok között van a terrorszervezet számos helyi vezetője.

A helybeliek szerint civilek nem sérültek meg a támadásban. Az Egyesült Államok rendszeresen csap le drónról indított rakétával az al-Kaida jemeni fegyvereseire.

Tavaly szeptemberben egy ilyen támadásban megölték Anvar al-Avlaki amerikai születésű radikális imámot, a terrorszervezet Washington által körözött regionális vezetőjét.

A mostani támadás jelentős kárt okozhatott az al-Kaidának, amely kihasználva az Ali Abdalláh Száleh jemeni elnök elleni tiltakozásokat az utóbbi időben jelentősen növelte befolyását Jemen déli részén.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.