Elfoglalták

Az al-Kaidáé lett egy város Jemenben

Az al-Kaida fegyveresei vasárnapra virradóra elfoglaltak egy várost Jemenben.

2012.01.15 15:35MTI

A fővárostól, Szanaától 170 kilométerre délkeletre lévő Raddában az ősi citadellát és a helyi mecsetet megszálló támadók alig ütköztek ellenállásba. Ezzel az al-Kaida kiterjesztette befolyását: eddig főleg az Arab-tenger partján lévő Abjan tartományban volt jelen, ahol már több várost elfoglalt.

Megfigyelők az al-Kaida aktívabbá válását a Jemenben uralkodó zűrzavarnak és hatalmi vákuumnak tudják be. Ali Abdalláh Száleh elnök a távozását követelő népi mozgalom nyomására hivatalosan lemondott tisztségéről, s a hatalmat a helyettesére ruházta át, de még mindig nem hagyta el az országot. Továbbra is komoly befolyást élvez, nem utolsósorban a biztonsági erőket irányító családtagjainak köszönhetően.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.