Kétszínű Tiffany

Drágakő kiállításon kínálták a hamis ékszereket

Drágakő és ékszercsiszoló nagykereskedők rendezvényén közel 1 millió dollár értékű hamis ékszert foglaltak le az amerikai hatóságok.

2012.02.15 13:19ma.hu

Több mint 2500 darab hamisított ékszert foglalt le az Egyesült Államok Bevándorlási és Vámhivatala (ICE) az Arizonában szervezett Gem and Lapidary Wholesalers Show helyszínén megtartott ellenőrzés során. A drágakövekkel kereskedők és ékszercsiszolók rendezvényén két személyt vettek őrizetbe hamisítványok értékesítésének gyanújával, ezek olyan luxuscégek védjegyeivel illegálisan ellátott ékszereket kínáltak, mint a Tiffany, a Chanel, a Hermes vagy a Gucci – írta a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület hírlevele.

Az IPR Center honlapján olvasható közlemény szerint a szakértők jelenleg is végzik a hamisítványok értékének felbecslését, de az előzetes kalkulációk szerint eredeti termékként megközelítőleg 1 millió dollárt érnének.

Az ICE munkatársai bejelentést kaptak arról, hogy a kiállítás és vásárként is funkcionáló rendezvényen három pavilonban is hamis ékszereket kínálnak eladásra. A helyszínen a hatóság beépített ügynökei próbavásárlást végeztek, amelynek során az eladók nem tagadták, az ékszerek nem eredetiek, de ennek ellenére eladták azokat az ellenőrzést végző ügynököknek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.