Forró nyomon csaptak le a detektívek

Ijedtében elégette az összes pénzt a makói ékszertolvaj

Egymillió forint értékű arany ékszert loptak el Makón az egyik zálogházból.

2011.12.15 09:25ma.hu

A nyomozók gyorsan az elkövetők nyomára bukkantak és az ékszerek többsége is előkerült.

Egy 36 éves makói férfi két társával indult el tegnap délelőtt Makón az egyik zálogházba. Mindhárman bementek, majd azt kérték, hogy az eladó mutassa meg az egyik tálca aranyat. A velük lévő nő elbeszélgetett a bolti alkalmazottal, elterelte a figyelmét, amíg a 36 éves férfi egy másik tálca tartalmát a kabátjába rejtette. Miután végeztek, egy temetőben megosztoztak a zsákmányon. A női elkövető a részét 170 ezer forintért értékesítette, majd hazament.

A makói nyomozók a bejelentést követően azonnal adatgyűjtésbe kezdtek, és értékelték a térfigyelő kamerák felvételeit is. Ennek eredményeként gyorsan megállapították a feltételezett elkövetők személyazonosságát, mivel korábbi bűncselekmények elkövetése miatt már ismerték őket. Amikor a rendőrök megjelentek a nő házánál, hogy előállítsák, ijedtében a 170 ezer forintot az égő kályhába dobta, hogy a lopás bizonyítékait eltüntesse.

A makói rendőrök a házkutatások során a lopott ékszerek legnagyobb részét megtalálták.

A nyomozók elfogták a 36 éves makói férfit is, míg harmadik társuk ellen, egy fiatalkorú fiú ellen országos elfogatóparancsot bocsátottak ki. A két gyanúsított kihallgatása során beismerő vallomást tett. Mivel az elfogott férfi elkövető idén februárban feltételes kedvezménnyel szabadult a börtönből, ezért a Makói Rendőrkapitányság őrizetbe vette és nagyobb értékre elkövetett lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt kezdeményezte előzetes letartóztatását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.