370 millió forintnyi ékszert hagyott a toaletten

Milliókat felejtett a vécén - percek alatt lába kélt

Csupán pár percre feledkezett meg egy nő a hongkongi Four Seasons hotelben a valóságos vagyont érő táskájáról, ám mire visszament, a több százmilliós ékszereknek nyomát sem találta.

2012.01.19 07:29ma.hu / MTI

Több hónapig próbálták csendesen folytatni a nyomozást, de mára a hongkongi rendőrség elismerte: kénytelen a nyilvánossághoz fordulni a Four Seasons szállodalánc kínai tagjában történt elképesztő lopás ügyében.

Az egyik helyi lap leírása szerint tavaly szeptemberben a hotel egyik nem kínai vendége a negyedik emeleti mosdóba ment, ahol letette a retiküljét, benne összesen mintegy 370 millió forintnak megfelelő értékű ékszerrel és drágakövekkel. A vécéből azonban már a táskája nélkül jött ki, pár perc elteltével jutott eszébe, hogy bent felejtette a nem is annyira kisebbfajta, mint inkább busás vagyont.

Csakhogy ez a pár perc épp elég volt egy élelmes arrajárónak, hogy felfedezze a táskát, majd a tartalmával együtt kereket oldjon. A pórul járt nő félmillió hongkongi dollárt, kb. 15 millió forint jutalmat tűzött ki annak, aki hajlandó visszaszolgáltatni az ékszereket, de úgy tűnik, a tolvaj nagyobb hasznot remél a váratlanul ölébe pottyant kincstől, mert ezidáig nem jelentkezett.

A rendőrség csak a sötétben tapogatózik, azt azonban nem voltak hajlandók megerősíteni, hogy valóban egy nagy ékszercég társelnöke-e a károsult nő, ahogyan az a kínai sajtóban szárnyra kélt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.