6 milliárdnak megfelelő összeget kaszáltak

Nyugdíj-kiegészítés: öregek otthona nyerte a lottófődíjat

Több mint 6 milliárd forintnak megfelelő eurót nyert a lottón egy hollandiai idősotthon tíz szerencsés lakója. A 78 és 92 év közötti nyertesek fejenként 400 millió és 1,2 milliárd forint közötti összeggel lettek gazdagabbak újév napján.

2012.01.07 11:29MTI

Mint arról a helyi lapok beszámoltak, a Breda városában élő idősek a Hollandiában népszerű úgynevezett irányítószám-lottón nyerték a 20 millió eurót. A lottótársaság egyik szóvivője szerint ilyen még nem történt a szerencsejáték 23 éves történetében.

A BN De Stem című lap arról írt, hogy az idősotthon eddigi csendes kis mellékutcája Hollandia leggazdagabb utcája lett egy csapásra. Michel Migchielsennek, a szerencsések egyikének álmatlan éjszakákat okozott a nyeremény, az ő része ugyanis meghaladja a 4,2 millió eurót (1,2 milliárd forintot). "Mit csinálhatnék ekkora összeggel?" - tette fel a kérdést a nyugdíjas, aki nincs egyedül kételyeivel.

Egész Hollandiát az foglalkoztatja, hogy az idős nyugdíjasok mit kezdenek a hirtelen jött hatalmas összeggel. Helyi beszámolók szerint a nyerteseket máris "szorongatják" olyanok, akiknek ez nem okozna gondot.

Hollandiában a postai irányítószámok négy számjegyből és két betűből állnak. Az irányítószám-lottón a kihúzott számok és betűk sorrendje adja a nyerőszámot. A nyeremény összege az eladott szelvények számától függ, a főnyeremény mellett számos kisebb is gazdára talál a sorsoláson.

A speciális lottón a játékosok az irányítószámra tippelnek. Mindenki eldöntheti, milyen irányítószámmal játszik, de a szokások szerint a játékosok általában lakóhelyük irányítószámára fogadnak. Mivel a nyereményt a helyesen tippelők között osztják szét, és az egy irányítószámhoz tartozó körzetek kicsik, könnyen előfordulhat, hogy a főnyeremény egyetlen vagy néhány utca - jelen esetben pedig egy idősotthon - lakói között oszlik meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.