Törvényesen kap szociális támogatást a milliomos

Milliókat nyert a lottón - de mégis jogos a segély?!

A lottó fődíjának megnyerése ellenére is jogszerűnek ítélték, sőt, kifejezetten a hatóságok biztatták az amerikai férfit arra, hogy továbbra is vegye fel a havonta neki járó élelmiszersegélyt.

2011.05.21 15:29ma.hu

Tavaly júniusban nyerte meg a 2 milliós lottófőnyereményt az 59 éves Leroy Fick, ám az állami törvények értelmében továbbra is jogosult az élelmiszer-segélyre. Sőt, még maga a hivatal biztatta őt arra, hogy ezentúl is nyugodtan menjen be minden hónapban a hivatalba az élelmiszer-jegyekért.

Az eset csak most kapott nagy nyilvánosságot, miután a szociális osztály azonnali felülvizsgálatot kért - de nem a férfi, hanem inkább a szabályozás ellen.

A michigani férfi azért részesülhet a többi ember által befizetett adókból, mert a hatóságok nem a pillanatnyi jövedelmi helyzetet vizsgálják, hanem azt nézik, hogy a rendszeres havi bevétele elér-e egy bizonyos határt.

A 400 millió forintnak megfelelő nyeremény viszont a legnagyobb jóindulattal sem tekinthető rendszeresnek, csupán "likvid pénzeszközként" szerepel a vagyonnyilatkozatában - ezért hiába vastag a férfi bankszámlája, a törvény szerint mégis rászorulónak kell tekinteni.

Fick egyébként szabályosan járt el: a nyereményét bejelentette az illetékes hivatalnál, ott azonban azt mondták, hogy nyugodtan vegye fel ezentúl is az élelmiszer-jegyeket. Az eset kipattanásakor a férfi mindössze annyit mondott a tévében: "Ha el akarják érni, hogy ettől rosszul érezzem magam, nem fog sikerülni."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.