Tagadta a pénzhamisítást

Ciki bukta: "Tud visszaadni egymilliós bankjegyből?"

Még a pénztárossal is leállt vitatkozni, mondván, nem hamis az az egymillió dolláros bankjegy, amivel fizetni akar, de végül rács mögé került egy amerikai vásárló.

2012.01.02 07:29ma.hu

Eredetileg ingatlant akart vásárolni egymillió dollárért, de aztán mégis előbb a háztartási osztályra vezetett az útja annak a férfinek, aki nem akart sokat vacakolni a pénzhamisítással, lerendezte egyben: a köteg százdolláros helyett sebtében mindjárt egymilliós bankót hamisított. Aztán betért a Walmart üzletbe, és összesen 476 dollár értékben (110 ezer forint) egy porszívót, egy mikrohullámú sütőt, valamint egyéb apróbb eszközöket tett a kosarába.

Az 53 éves Michael Fullertől azonban az áruház pénztárosa egészen meglepő módon mégsem akarta elfogadni az egymilliós bankjegyet, legalábbis a férfi alaposan elcsodálkozott rajta, amikor a kasszás azt mondta, nemhogy nem tud egymilliósból visszaadni, de még a rendőrséget is értesíti. Fuller ugyanis még a letartóztatásakor is ragaszkodott ahhoz, hogy a pénz valódi, ő nem csinált semmi rosszat.

A rendőrök azonban hajthatatlanok voltak, talán azért nem hitték el, hogy igazi a pénz, mert Amerikában a legnagyobb papírcímletre mindössze száz dollár van nyomtatva. Bár korábban még voltak nagyobb címletek, egyrészt ezek nyomtatását 1969-ben leállították, másrészt meg egymilliós akkor sem volt forgalomban.

Az észak-karolinai férfi most 17500 dollár óvadék fejében várja a keddi tárgyalását, ám egyelőre az is kétséges, hogy van-e ügyvédje.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.