A szerencse fia a sorsjegyes nyertes

Kétszer nyerte meg az egymillió dollárt

Három év alatt kétszer is kihúzta az egymillió dolláros sorsjegyet egy szerencsés férfi, aki ráadásul a második alkalommal nem is figyelte, hogy milyen cetli akadt a kezébe. Az összegből jótékony célokra is ajánlott.

2011.11.30 17:29ma.hu

Az 50 éves Delma Kinney alig akart hinni a szemének, amikor a gyógyszertárból távozva a kocsijában alaposabban szemügyre vette a megfázás elleni pirulák mellé vásárolt sorsjegyet: a kis cédulán az állt, hogy egymillió dollárral - nagyjából 230 millió forintnak megfelelő összeggel - lett gazdagabb pár perc alatt.

Ez már önmagában óriási szerencsének mondható, ám az atlantai férfi nem először fogta meg az Isten lábát. 2008-ban már egy ugyanekkora összeget zsebelt be, akkor is sorsjegyen nyerte, a pénzt három, egyedül nevelt gyermeke taníttatására tette félre. Mivel a saját és a gyerekei jövőjét már biztosította, a mostani nyereményből még jótékonysági célokra is jut.

A mostani sorsjegyen elvileg 1 az 5 millió 40 ezerhez az esélye annak, hogy valaki egymillió dollárt nyer. Mivel a korábbi nyereménye egy másik játékon született, nem lehet megmondani, hogy annak mekkora az esélye, hogy ugyanaz az ember két különböző nyereményjátékban 3 éven belül kétszer is bezsebel 1-1 millió dollárt, egy biztos csak: igen ritkán fordul elő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.