Ostrom alatt a szunnita negyed

Szíria - Felrobbant egy olajvezeték Homsznál

Szemtanúk közölték: felrobbant szerdán a közép-szíriai Homsz olajfinomító üzemét ellátó vezeték, amely egy, a kormányzati erők által ostromlott szunnita negyed közelében helyezkedik el.

2012.02.15 09:25MTI

Beszámolójuk szerint a detonációt követően két órával még mindig hatalmas füstoszlop emelkedik a város Bab Amro negyedében lévő helyszínről.
   
Hádi Abdalláh, a Homsz Forradalmi Tanácsa elnevezésű ellenállási szervezet tagja, azt mondta, hogy a hadsereg két harci repülőgépe támadta a homszi olajvezetéket a negyed külterületén.
   
A felkelők által a világhálóra feltett videón három magasba törő füstoszlop volt látható, amely eltakarta az égboltot, a felvételek úgy készültek, mintha a mindent ellepő korom a légitámadás következménye lenne.
   
Független forrásból nem lehetett ellenőrizni a közlések valóságtartalmát.
   
A központi kormányzat korábban többször számolt be olajvezetéken történt robbanásokról, így Homsz környékén is, amelyek elkövetését "terrorista csoportoknak" tulajdonította, míg az ellenzék a kormányzatot vádolta azok végrehajtásával.
   
Damaszkusz szerint a felfegyverzett terrorista bandák állnak az országban 2011 márciusa óta tartó, több ezer halálos áldozattal járó erőszak mögött.
   
A kormányhadsereg kedden indított minden korábbi mértéket felülmúló támadást az ellenállás központjának tekintett Homsz ellen, amit február negyedike óta ostromol szinte szünet nélkül, azóta több száz ember halálát okozva.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.