Tömegek pusztulnak el?

Ideggázzal készül "fegyelmezni" a szíriai hatalom

Az al-Arabíja pánarab tévécsatornának egy szíriai dezertőr azt mondta Ideggázt vetett be a szíriai rezsim a tüntetőkkel szemben.

2012.02.14 16:19MTI

Abdul Szalam Ahmed Abdul Razek szerint ezt a mérgező anyagot használták Homsz ostromakor, és Dzsebel az-Zavíjában, illetve az-Zabadániban is tervezték alkalmazását. A szíriai hadsereg vegyi hadviseléssel foglalkozó részlegének egykori tagja azt állítja, hogy a katonaság birtokában nagyobb mennyiségű mérgező gáz van, de azt csak a negyedik zászlóalj, illetve az elnöki gárda használhatja.
   
"Ebből egy kis adaggal tömegeket lehet elpusztítani" - folytatta, hozzátéve, hogy egyes tartományokban egyenesen népirtás zajlik.
   
A volt katonatiszt szerint az ideggázt Oroszországból kapták, és Irán tanácsait követve vetik be.
   
Abdul Razek rámutatott, hogy a biztonsági erők éberen figyelnek mindenkit, akire rávetül a gyanú árnyéka. "Néhány tiszt már hónapok óta nem kapott kimenőt, mert attól tartanak, hogy dezertálnak" - mondta. Másokat azért hallgattak ki, mert az al-Arabíjához hasonló külföldi tévécsatornákat néztek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.