Az al-Kaida vezére videoüzenetet küldött

"Előre, Szíria oroszlánjai!"

Az iszlamista internetes oldalak figyelésére szakosodott SITE amerikai csoport jelentette: Ajman az-Zavahri, az al-Kaida terrorhálózat vezetője támogatásáról biztosítja a szíriai felkelést egy új videoüzenetben, amelyet feltettek több dzsihádista honlapra.

2012.02.12 09:30MTI

Az "Előre, Szíria oroszlánjai!" című videofelvételen Zavahri azzal vádolja a damaszkuszi rezsimet, hogy bűncselekményeket követ el az ország állampolgárai ellen, és dicséri mindazokat, akik lázadnak a kormánnyal szemben. A terroristavezér a nyolcperces felvételen mindazonáltal figyelmezteti a szíriaiakat, hogy ne bízzanak a nyugati és az arab kormányokban, mert szerinte azok a Nyugatnak alávetett szerepet szánnak nekik.
   
"Ne függjetek a Nyugattól vagy Törökországtól, amely szerződésekkel és megállapodásokkal évtizedeken át kapcsolatban állt ezzel a hatalommal, és már csak akkor szakította meg vele ezeket a kapcsolatokat, amikor látta (ezt a rezsimet) megrendülni. Csak Allahban bízzatok, és csak áldozatvállalásotokra, ellenállásotokra, szilárdságotokra számítsatok!" - jelentette ki Zavahri.
   
Arra kéri Törökország, Jordánia és Libanon muzulmánjait, hogy támogassák a szíriai felkelést, és döntsék meg ezt az "iszlámellenes" rezsimet. A szíriai felkelőket pedig arra buzdítja: olyan államot hozzanak létre, amely védi a muzulmánokat, célja az Izrael által megszállva tartott Golán-fennsík "felszabadítása", és folytatja a szent háborút mindaddig, amíg ki nem tűzheti a győzelmi zászlót Jeruzsálem jogtalanul bitorolt dombjain".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.