Folytatódott Homsz ostroma

Szíria - Nem lesz könnyű dolga a békefenntartóknak

Hétfő hajnalban folytatta ostromát a szíriai kormányhadsereg Homsz városa ellen, néhány órával azt követően, hogy az Arab Liga Kairóban felkérte az ENSZ-t, hogy kapcsolódjon be a szíriai békefenntartásba.

2012.02.13 08:51MTI

Ellenzéki aktivisták beszámolója szerint a harckocsik támadása Homsz két elővárosára, a többségében szunniták lakta Bab Amróra és al-Vaerre összpontosul. Mindkét helység a Bassár el-Aszad szíriai elnök elleni felkelés frontvonalában van, a felkelők kezén. Al-Vaer szomszédságában egy katonai iskola található, ahol a kormányerők csapatokat és páncélosokat vontak össze.
   
Ellenzéki források szerint a vasárnap a kormányerők támadásában 23 ember halt meg.
   
A kormánycsapatok néhány órára szüneteltették előrenyomulásukat az Arab Liga külügyminiszteri találkozójának az idejére, de éjfél óta újult erővel, megszakítás nélkül támadnak. Az újabb támadási hullám okozta veszteségekről egyelőre nem tudni. Egyes hírek szerint a dezertált katonákból verbuválódott Szabad Szíriai Hadsereg fegyveresei közúti ellenőrző pontokra mérek válaszcsapásokat.
   
Damaszkusz közlése szerint a hadsereg terroristák ellen vette fel a harcot Homszban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.