Pánik: menekültek az épületekből az emberek

Földrengés a Fülöp-szigeteken: gyermekre dőlt a leomló fal

Egy 6,8-as erejű földrengés rázta meg hétfőn a Fülöp-szigetek középső részét, egy gyermek életét vesztette, rádőlt egy leomló fal.

2012.02.06 07:59MTI

A rengés epicentruma a Negros és a Cebu szigetek közötti tengerszakaszon, fészke pedig 46 kilométeres mélységben volt az amerikai földtani intézet (USGS) mérése szerint. A földmozgást egy 4,8-as és a 5,6-os erősségű utórengés követte.
   
A Fülöp-szigeteki szeizmológiai intézet cunamiriadót rendelt el, a hawaii székhelyű csendes-óceániai szökőér-előrejelző állomás nem, de figyelmezette a tengerpartokon tartózkodókat, hogy legyenek óvatosak.
   
Komolyabb anyagi károkról nem érkezett jelentés, de néhol pánik tört ki, az emberek fejvesztve menekültek ki az épületekből.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.