Mit hoz az új esztendő?

Nagy erejű földrengés rázta meg Japánt

Nagy erejű földrengés rázta meg Japán délkeleti partvidékét az új év első napján, de szökőárat nem okozott.

2012.01.01 08:19MTI

A japán meteorológiai szolgálat és az amerikai földtani intézet egyaránt 7-es fokozatúnak minősítette a földmozgást, amely központja a tengerfelszín alatt 370 kilométeres mélységben történt, Tokiótól mintegy ezer kilométerre délkeletre, az Izu-szigetek térségében. A japán hatóságok szökőárriadót rendeltek el, de néhány percre rá lefújták a riasztást.



Sérültekről és károkról egyelőre nem érkeztek hírek, s a közlekedésben sem voltak fennakadások.

A földmozgás gyakorlatilag Honsú sziget egész területén, az ország 47 prefektúrája közül 23-ban érezhető volt.

Japán északkeleti partvidékét tavaly márciusban pusztító erejű földrengés rázta meg, amelyet hatalmas szökőár követett. Közel húszezer ember halt meg vagy tűnt el. Megrongálódott egy fukusimai atomerőmű, s jelentős sugárszennyezés érte a környezetet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.