Sosem aludhatnak nyugodtan?

Újabb földrengés rázta meg Új-Zéland második legnagyobb városát

Az utóbbi egy hétben a térséget három hatalmas utórengés rázta meg, 5,3-5,8-as erősséget mutat a Richter-skála.

2011.12.31 15:13Sós Éva

A legfrissebb információk szerint egy, a Richter-skála szerinti 5,3-as erősségű rengés rázta meg a földet Christchurch közelében szombaton – mint ismeretes, Új-Zéland második legnagyobb városát még februárban pusztította majdnem el egy 6,3-as rázkódás.

Az első lökéseket helyi idő szerint 13 óra 44 perckor (0:44 GMT) észlelték, az epicentruma Christchurch-től mindössze 14 kilométerre volt.

Egyelőre nem érkeztek jelentések sérülésekről vagy halálesetről. A hatóságok nem adtak ki szökőár-riasztást sem.

A 2010. szeptember 4-ei heves, 7,1-es földrengést számos utórengés követte, ebből a már említett februári 6,3-as erősségű okozta a legnagyobb károkat: döntötte a város egy részét, és házak ezreit rongálta meg, legalább 180 halálos áldozatot követelve.

A hatóságok tájékoztatása szerint a térséget csak az elmúlt egy hétben több utórengés rázta fel, ebből három igen komoly, a Richter-skála szerinti 5,3-5,8-as erősséget is elérte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.