Sok a sérült

5,8-as földrengés rázta fel Új-Zélandot

Földrengések sorozata rázta meg pénteken helyi idő szerint kora délután Új-Zéland második legnagyobb városát, Christchurchöt; tizenkilenc ember megsérült, de nagyobb károk nem keletkeztek - jelentette a helyi rádió.

2011.12.23 07:07MTI

A legerősebb rengés 5,8-as erősségű volt, alig 8 kilométeres mélységben, vagyis viszonylag közel a földfelszínhez.

Elővigyázatosságból kiürítették a város repülőterét, a bevásárlóközpontokat és a legtöbb belvárosi épületet. A légikikötő átmenetileg nem indít és nem fogad járatokat, mert átvizsgálják a le- és felszállópályákat, hogy nem keletkeztek-e rajtuk repedések.

Új-Zélandon átlagban havonta két, 5-5,9-es erősségű földrengést mérnek. Idén februárban 182 halálos áldozatot követelt egy nagy erejű földrengés Christchurchben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.