Nem rendeltek el cunamiriadót

Erős földrengés rázta meg Chilét

A helyi katasztrófavédelem közölte: viszonylag erős, 6,1-es fokozatú földrengés rázta meg kedd este Chile középső, tengerparti részét.

2012.01.18 07:41MTI

Egyelőre áldozatokról, károkról nem tudni, és cunamiriadót sem rendeltek el.
   
A rengés epicentruma Los Vilos városától 52 kilométerrel északnyugatra, fészke pedig az óceánfenék alatt 44,1 kilométerrel volt.
   
A földmozgást Valparaisóban, Coquimbóban és kisebb mértékben a több mint 200 kilométerrel délebbre lévő fővárosban, Santiagóban is érezni lehetett. Rövid időre megszakadt a telefonösszeköttetés.
   
Nem egészen két éve, 2010. február 27-én ettől a térségtől valamivel délre egy 8,8-as erősségű földrengés 542 ember halálát okozta.

Forrás: RSOE EDIS

 

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.