Nem nyugszik

Pánik: újabb földrengés az atomverte Fukusimában

Erős földrengés rázta meg csütörtökön a japán Fukusima prefektúrát, ahol a tavalyi szökőárban megrongálódott atomerőmű található.

2012.01.12 07:11MTI

A japán meteorológiai szolgálat szerint az 5,8-as erősségű földrengés központja Fukusima prefektúrában volt, húsz kilométeres mélységben, de a földmozgást érezhető volt a Honsú sziget 18 másik prefektúrájában és a fővárosban, Tokióban is megremegtek az épületek.

Áldozatokról és károkról nem érkeztek hírek. Szökőárriadót nem rendeltek el a hatóságok.

A tavalyi márciusi földrengésben és szökőárban megrongálódott fukusimai atomerőmű üzemeltetője, a Tepco közölte, hogy az erőműben folyó munkálatok során nem adódtak a földrengéssel összefüggésbe hozható problémák.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.