Mintegy hatvan ember megsérült

Földrengés rázta meg Perut

Mintegy hatvan ember sérült meg könnyebben hétfőre virradóra Peru középső, tengerparti részén egy 6,2-es erejű földrengésben.

2012.01.30 11:56MTI

A Limától 300 kilométerre délre lévő Ica város körzetében, a kórházakban és az orvosi ellátó helyeken 60 sérültet számláltak össze, legtöbbjük töréses, illetve zúzódásos sebesüléseket szenvedett, annak következtében, hogy elestek, vagy rájuk esett valamilyen tárgy - mondta egy helyi elöljáró és egy kórházi orvos. 
   
Rövid időre a vezetékes telefonösszeköttetés is megszakadt - közölte a polgári védelem. Néhány labilis építményen repedések keletkeztek.
   
A perui geofizikai intézet mérése szerint a 6,2-es erősségű rengés epicentruma Icától 47 kilométerre délnyugatra, fészke pedig 48 kilométeres mélységben volt. Cunamiriadót nem rendeltek el.
   
Ebben a térségben 2007 augusztusában egy 7,9-es erősségű földrengés több mint 500 ember halálát okozta. A természeti csapás károsultjainak a száma 200 ezer volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.