Fából készült a szerkezet

Hajókatasztrófa Indonéziánál: ripityára tört az erős hullámoktól

Elsüllyedt Indonézia partjainál egy hajó közel-keleti menekültekkel, több száz eltűnt.

2011.12.18 09:16MTI

Elsüllyedt az indonéziai Jáva partjai közelében szombaton egy körülbelül 380 menekültet szállító hajó, és 76 kimentett ember kivételével a többi utas eltűnt. A menekültek főleg közel-keletiek - közölte egy hatósági illetékes.

A hajó a parttól körülbelül 90 kilométerre az erős hullámokban összetört - mondta a kelet-jávai katasztrófavédelem parancsnoka. A hajótörés színhelyén mentőalakulatok kutatnak az esetleges túlélők után.

Egy mentőszervezet vezetője viszont azt mondta, hogy eddig csak 33 utast tudtak kimenteni. A fából készült hajót legfeljebb száz ember szállítására tervezték. A viharos időjárás nagyon megnehezíti a mentést - tette hozzá.

A hajó utasai valószínűleg Iránból, Irakból, Törökországból és Afganisztánból valók, és Ausztráliába tartottak mint illegális bevándorlók. Sok közel-keleti menekült Indonézia érintésével akar eljutni hajón Ausztráliába.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.