Iskolások haltak meg, amikor a jármű elsüllyedt

Kompkatasztrófa Kínában: gyerekeket nyelt el a folyó

Csaknem tucatnyi gyermek vesztette életét egy kínai kompbalesetben az ország délkeleti részén, Hunan tartományban a helyi hatóságok közlése szerint.

2011.09.11 11:11MTI

Az eredetileg 14 utasra méretezett folyami kompon legalább félszázan zsúfolódtak össze - egy őszi fesztiválról hazatérő diákok -, amikor az átkelés során a vízi jármű belerohant a mederkotró hajók által használt kábelekbe, és elsüllyedt. A még pénteken történt balesetben legkevesebb 11 iskolás és gimnazista vesztette életét.
   
A kínai hatóságok három helyi vezetőt már is fel is függesztettek beosztásukból, köztük az érintett megye helyettes vezetőjét.
   
Egy kínai magazin a komp tulajdonosát idézte, aki szerint 80-90 ember lehetett az átkelőt üzemeltető járművön. A kínai internetes portálokon megjelenő blogbejegyzések több tucatnyi halálos áldozatról tesznek említést, azt állítva, hogy a helyi hatóságok kisebbíteni igyekeztek a katasztrófa mértékét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.