Magas területeken is bevethető

Nyolc kilométerig emelkedett a kínai helikopter

A kínai állami légipari vállalat (AVIC) közölte: nyolcezer méter magasra emelkedett Kína saját fejlesztésű polgári szállító helikoptere, s ezzel lehetőség nyílik a magas fennsíki területeken történő bevetésére.

2011.09.06 13:07MTI

Az AC313 kódjelű helikopter fejlesztője és gyártója arról számolt be, hogy a szeptember 2-i kísérleti repülés alkalmával a gép az eddigi legnagyobb magasságba jutott. A teszt helyszíne a Csinghaj (Qinghai) tartományi Kungho (Gonghe) repülőtér volt.
   
"A próbarepülés teljes képet adott a helikopter működéséről és megbízhatóságáról, aminek alapján meghatározható repülési magassága" - állapította meg a gép tervezője, Hszü Csao-liang (Xu Chaoliang).
   
A maximum 13,8 tonnás felszállósúllyal (MTOW) tervezett helikoptert szállításra, erdőtüzek megelőzéséhez, vészhelyzetbeni kutatáshoz és katasztrófamentéshez, valamint egészségügyi segítség nyújtásához tervezik használni. Az AC313-assal az első repülést 2010 márciusában hajtották végre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.