Királyi helikopter

Harry herceg Apache-pilóta lesz, és lőporfüstöt akar szagolni

A képzett harci helikopterpilóta, Harry herceg kaliforniai bázison esik majd át továbbképzésen, egy Apache helikopter oktatóprogram keretében.

2011.08.30 14:43Konrád - ma.hu

Az El Centro haditengerészeti légi támaszpont szóvivője, Michelle Dee elmondta: a walesi herceg októberben kezdi a programot náluk, majd később az Arizona állambeli Gila Bend kiegészítő légi bázison folytatja tanulmányait.

Harry, aki a hadsereg légierejéhez csatolt Blues and Royal repülőszázad kapitánya, áprilisban kapta meg az Apache repülős jelvényét, de egy sokkal szigorúbb kiképzésen is részt kell vennie, mielőtt csatába küldik a tálibok ellen Afganisztánban.

Az USA oktatókurzusában az Apache helikopter félelmetes fegyverzetének éles lőszerekkel való használata, taktikai képzés, és csata közbeni túlélésre való felkészítés is szerepel. A Brit trón harmadik számú várományosa, Harry már nem zöldfülű, ami a háborút illeti. Tíz héten keresztül szolgált egy előretolt légi bázison Afganisztán Helmand tartományában, de miután a sajtó közzé tette tartózkodási helyét, kivonták onnan, mivel túl zsíros célpont a tálibok számára.

A herceg azért szeretne visszatérni az afgán hegyek közé, hogy újra lőporfüstöt szagolhasson, és azért akar minél előbb képzett Apache pilóta lenni, mert tisztában van azzal, sosem harcolhat a tálibok ellen a földön.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.