Katonák társaságát fogja élvezni a művésznő!

Eszenyi Enikő kiképzésben vesz részt!

Eszenyi Enikő, a Vígszínház igazgatónője kilenc színésztársával együtt néhány napos katonai kiképzésben vesz részt 2009. június 17-19. között Magyar Honvédség Központi Kiképző Bázisán Szentendrén.

2009.06.18 12:20ma.hu

Az igazgatónő az általa rendezett Othelló című színdarab színreviteléhez kérte a Magyar Honvédség segítségét. A színész-csoportot 2009. június 19-én meglátogatja Dr. Szekeres Imre honvédelmi miniszter, aki egy különleges kiképzési feladattal lepi meg a csoportot.

A Bázison ezen a napon rendezik meg, közel 1000 részvételével a Honvédelmi Sportegyesületek Országos Szövetségének éves sportnapját.

>Eszenyi Enikő különben a fővárosi teátrum kedd esti évadzáróján beszámolt terveiről, és átadta a társulat díjait is. A Vígszínház a válság és az önkormányzati támogatás csökkenése ellenére is növelni tudta bérletesei számát.

Mint emlékeztetett, a Szent István körúti teátrum a legtöbb nézőt befogadó prózai színház Magyarországon, így hatalmas kihívás minden este megtölteni közönséggel.

Eszenyi Enikő elmondása alapján azonban a munka a most záruló évadban is meghozta gyümölcsét: a Vígszínházban 266 előadáson 227.548 nézőt, a teátrumhoz tartozó Pesti Színházban 238 előadáson 107.993 nézőt, míg a Stúdió Színpadon 44 előadáson 2.608 nézőt fogadtak, ezen felül vidéken hatszor, a határokon túl - Zágrábban - egy alkalommal léptek fel.

Fotó: gyonyorben.eszenyi.hu

A főigazgató hozzátette, hétfőn adták el a 2009/2010-es évadra szóló tízezredik bérletet; az így befolyt 80 millió forint segít átvészelni a következő hónapokat.

A válságról szólva Eszenyi Enikő úgy vélte, a Vígszínházra története legnehezebb időszaka vár, amit jelez, hogy komolyan csökken a Fővárosi Önkormányzat által nyújtott támogatás összege is

- "Nehéz lesz a következő évad, de csodálatos feladatok várnak ránk" - összegzett.

Mint elmondta, a következő szezonban a Vígszínház négy bemutatót tart: a tervekben Shakespeare Othello, Velence négere című tragédiája (Márton László fordításában), Molnár Ferenc Játék a kastélyban és Stein-Bock-Marnick Hegedűs a háztetőn című színműve szerepelnek, és az új darabok között Mozart Varázsfuvolája is helyet kapott.

A Házi Színpadon Bartis Attila Romlás című darabja lesz az évad egyetlen premierje. A Pesti Színház Stedron-Malková-Tosovsky A nő vágya című "radikális musicaljét", egy estén játszva Molnár Ferenc Egy, kettő, három és Az ibolya című darabjait, valamint Pedro Almodóvar és Samuel Adamson Mindent anyámról című színművét tűzi műsorra.

Eszenyi Enikő sok embert kirúgott a színházból! Tudja meg a részleteket!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.