Gőzerővel igazgat a színésznő!

Eszenyi Enikő átvette a kinevezést!

Január 22-én ünnepélyes keretek között Demszky Gábor főpolgármester úrtól átvette a színésznő igazgatói kinevezéséet, amelyben a 2009. február 1. és a 2014. január 31. közötti öt éves időszakra bízta meg a vezetői feladatok ellátásával.

2009.02.03 14:40ma.hu

Eszenyi Enikő levele így hangzik:

- „ A színházban gőzerővel folyik a munka, mindenki segítőkész és nyitott. Az évad hátralévő hónapjainak legfontosabb eseménye három, márciusi eleji bemutatónk. A Vígszínházban Tracy Letts: Augusztus Oklahomában, a Pesti Színházban pedig Carlo Goldoni: A Chiogggiai csetapaté című darabját láthatja majd a közönség jómagam, illetve Forgács Péter rendezésében.
 
A két nagy létszámú produkcióban a társulat tagjainak több mint kétharmada hálás szerephez jut, a próbák igen jó hangulatban folynak, reméljük tehát, hogy új előadásaink önfeledt örömet szereznek majd nézőinknek is. Hasonlóképpen bízhatunk Vallai Péter groteszk, intellektuális humorában; ő a Házi Színpadon március 3-tól játssza új önálló estjét TI.ESZ.I: Avagy egy háromnapos vízihulla csodálatos élete címmel. 

Ugyanitt találkozni lehet majd az új bemutatók alkotóival, akikkel a nézők beszélgethetnek az előadások létrejöttéről.

A nehéz gazdasági helyzetben sajnos kevés lehetőségünk marad fejlesztésekre, és alkalmi kiegészítő programok finanszírozására, de azért néhány jó hírről e téren is beszámolhatok. Egyelőre tartalmában kívánjuk megújítani honlapunkat. Felkértem Hegedűs D. Gézát, Lukács Sándort és Juhász Istvánt, akik nagy örömmel vállalták, hogy februártól rendszeres bloggal jelentkeznek a színház weboldalán. 

Ezzel párhuzamosan a honlapon - egyelőre kicsiben - szintén elindul a VÍG TV, melyhez Dicső Dániel egyetemi hallgató készít majd gyakran frissülő videó anyagokat a színház életéről és munkájáról. Két rendkívüli esemény gazdagítja még a Vígszínház tavaszi kínálatát. A Down-szindróma világnapja alkalmából a DOWN EGYESÜLET 2009. március 21-én, Magyarországon először szervez országos rendezvényt, amelynek a Vígszínház ad otthont.
 
A program célja a Down-szindróma és az érintett emberek társadalmi elfogadottságának erősítése, valamint szeretnénk egy önfeledt, vidám szórakozással teli napot szerezni a Down-szindrómás gyerekeknek és ép társaiknak. Ebben kíván segíteni a Vígszínház azáltal, hogy helyt ad a rendezvénynek, és művészei közreműködésével hozzájárul a nap szebbé tételéhez. 

A Színházi Világnapon, március 27-én ugyancsak mi rendezzük a MASZK Országos Színészegyesület gálaestjét, melyen rangos fővárosi és vidéki művészek lépnek fel, a bevétel pedig az idős, beteg színészek alapítványát gyarapítja. 

Az eseményt a Magyar Televízió is közvetíti. Mindenkit szeretettel várunk előadásainkra és rendezvényeinkre. Tele reményekkel és vágyakkal, kívánva mindenkinek minden jót, Eszenyi Enikő A Vígszínház igazgatója."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.