Speciális kiképzést kapott a cambridge-i hercegnő

Elszánt kommandóst csináltak Katalin hercegnőből

Különleges kiképzésen esett át nemrégiben Katalin cambridge-i hercegnő, mert amióta feleségül ment a kettes számú brit trónörököshöz, élete fokozott veszélynek van kitéve.

Katalin hercegnő a Blackford Lake-hez látogatott képgaléria

2011.08.03 18:29ma.hu

Mióta feleségül ment az angol trón második számú örököséhez (a sorban Vilmos herceg édesapja, Károly áll az élen), a 29 éves Katalin hercegnő az egyik legismertebb nő lett a világon, ezzel együtt az egyik legveszélyeztetettebb is. Éppen ezért az egyik legnevesebb különleges katonai osztag, az angol SAS kommandósai által irányított képzésen esett át.

Katalin Kanadában (Fotó: Egotastic - A galériához KATT a képre!)

Ennek a kurzusnak a célja, hogy a kiemelten fontos személy jobban odafigyeljen a környezetében bekövetkező bármely “szokatlan” eseményre, megfelelően tudjon reagálni egy esetleges támadásra, és ha minden rosszra fordul, képes legyen megfelelő kapcsolatot kiépíteni az esetleges túszejtőkkel.

A mind mentálisan, mind fizikailag kemény kiképzés alatt megtanulja többek közt, hogyan vezessen nagy nyomás alatt, vagy hogy miként tud kódolt üzeneteket küldeni a mentőcsapatoknak.

A királyi család tagjai, politikusok és a világ legveszélyesebb területén dolgozó emberek mind részt vettek az SAS, a Scotland Yard vagy az MI5 tisztjei által oktatott hasonló felkészülésen. Így tett szert különleges ismeretekre maga Erzsébet királynő, a néhai Diana hercegnő és férje, Károly herceg, akárcsak gyermekeik, Vilmos és Harry herceg.

Az ifjú férj 1998-ban, 16 évesen végezte el a kiképzést az SAS herefordi bázisán, ahol megtanították géppisztollyal lőni és egy színlelt támadás során még egy autó csomagtartójába is betuszkolták.

A The Sun brit lap forrása szerint a palota biztosra akart menni, hogy Kate-et az új státusza nem teszi sebezhetővé. “Jól kiképezték arra, mit tegyen, ha az elképzelhetetlen megtörténne. A VIP emberrablást megelőző oktatás során megtanulják, hogyan álljanak helyt mind mentálisan, mind fizikálisan.” - idézte a lap az informátort.

Még több hír Katalin hercegnőről

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.