Chinookokat vesz a légierő

A briteknek lesz a legtöbb kínai helikopterük

A brit védelmi minisztérium bejelentette: a brit királyi légierő 14 Chinook típusú helikoptert vásárol egymillió font értékben.

2011.08.22 14:08MTI

Az új helikopterekkel együtt a brit királyi légierőnek már összesen 60 ilyen típusú gépe lesz, ami a legnagyobb állományt jelenti Európában.
   
Liam Fox brit védelmi miniszter az ügylet bejelentésekor Hampshire-ben azt mondta, a kormány célja hogy első osztályú felszereléssel lássa el a hadsereget elérhető áron.

A tárcavezető szerint a Boeing gyártmányú helikopterek vásárlásával olyan üzletet kötöttek, amely hozzájárul ahhoz, hogy a hadsereg költségvetését a jelen gazdasági helyzethez igazítsák.
   
A Chinook helikopterek fontos szerepet töltenek be a NATO afganisztáni hadműveleteiben, a brit és más országok hadrendjében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.