A felét kimentették

Félő, több százan meghaltak, mikor elsüllyedt egy komp

Több száz utassal elsüllyedt egy komp Tanzániában.

2011.09.10 09:35MTI/ma.hu

Tanzániában szombaton több mint ötszáz utassal a fedélzetén elsüllyedt egy komp.

A jármű Zanzibárról a szomszédos szigetre, Pembára tartott, amikor a szerencsétlenség bekövetkezett. Mintegy 260 embert sikerült kimenteni, de az áldozatokról egyelőre nincs pontos adat.

A CNN iReportjára posztoló egyik szemtanú szerint a halottak száma 600 körüli, az otthona közelében lévő kórház hullaházzá vált.

Más szemtanúk elmondták, hogy a komp erősen túl volt terhelve, s akadtak olyanok, akik bár utazni akartak, a hajó zsúfoltságát látva lemondtak róla. A szerencsétlenség hírére sokan özönlöttek a kikötőbe, s szidták azokat, akik engedték, hogy a túlterhelt komp elinduljon az Indiai-óceánon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.