Zátonyra futott és felborult

Elsüllyedt a komp - ötven ember fulladt meg

Legkevesebb ötven ember fulladt bele a viharos tengerbe a Comore-szigeteknél kedden, miután az őket szállító komp a parttól 3 kilométerre zátonyra futott és felborult.

2011.08.09 21:21MTI

A szerencsétlenül járt hajó fedélzetén több mint százan utaztak, szemtanúk szerint a jármű tömve volt emberekkel - jelentette be az Indiai-óceán legkisebb szigetcsoportján található szövetségi köztársaság főügyésze.

A komp azért ütközött a part menti szikláknak, mert mindkét motorja leállt.

"Eddig ötven holttestet hoztak a felszínre, de az elsüllyedt roncsban rekedt áldozatokat csak akkor fogják tudni kihozni, ha elcsitult a tenger" - mondta az ügyész.

Egy túlélő, Ali Abdu Musza szerint a bajba jutott komp a motor leállása után riasztotta a parti őrséget, de nem érkezett segítség.

Muszának úgy sikerült túlélnie a szerencsétlenséget, hogy néhány utastársával együtt a partra úszott. A Vörös Kereszt úgy tudja, körülbelül 60 túlélőt szállítottak kórházba a hatóságok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.