Az intézmény vezetője megsérült

Levélbomba robbant egy olasz adóhivatalban

Rendőrségi források közölték: levélbomba robbant pénteken az olasz adóhivatal egyik Róma környéki irodájában, az intézmény igazgatója megsebesült.

2011.12.09 18:45MTI

A hatóságok arra a feltételezésre jutottak, hogy a merénylet kapcsolatban állhat azzal az előző napi sikertelen kísérlettel, amellyel a Deutsche Bank, a legnagyobb német pénzintézet elnökét vették célba a magukat anarchistának valló ismeretlen tettesek.
   
A pénteki "bomba" egy sárga, buborékfóliás borítékban volt elrejtve. A küldeményt az Equitalia irodaigazgatójának figyelmébe ajánlották. A robbanás az arcán és a kezén sebesítette meg az igazgatót.
   
Csütörtökön egy magát "nem hivatalos anarchista szövetségnek" minősítő csoport közölte, hogy a szervezet küldött ilyen küldeményt a német bankigazgatónak. A csoport saját állítása szerint tavaly karácsony környékén három római nagykövetségnek küldött levélbombát.
   
Az olasz rendőrséget készültségbe helyezték, mert a merénylők még több robbantással fenyegetőztek. Mario Monti miniszterelnök közleményben fejezte ki együttérzését az áldozattal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.