Merénylet francia békefenntartók ellen

Az út mellett robbant a pokolgép Libanonban

A világszervezet dél-libanoni missziója (UNIFIL) közölte: öt francia ENSZ-katona megsebesült pénteken Dél-Libanonban, miután egy út mentén elhelyezett pokolgép robbant fel a gépkocsijuk mellett.

2011.12.09 17:25MTI

Az idén ez volt a harmadik támadás a közel-keleti országban állomásozó kéksapkások ellen. Egyelőre egy csoport sem vállalta a merényletet. A térségben tevékeny Hezbollah radikális síita mozgalom elítélte a támadást.
   
A Jerevánban hivatalos látogatáson tartózkodó libanoni elnök,  Michel Szulejman ígéretet tett arra, hogy a biztonsági erők mindent megtesznek a tettesek kézre kerítésére.
   
Az izraeli határ közelében szolgálatot teljesítő ENSZ-misszió 12100 főt számlál. Jelenleg 1300 katonával a francia kontingens az egyik  legnagyobb létszámú.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.