Jól vannak

Szabadok a Libanonban elrabolt észtek

Kiszabadult csütörtökön hét észt kerékpáros, akiket márciusban raboltak el Libanon keleti részén - közölte a helyi rendőrség egyik illetékese. A hírt később az észt külügyminisztérium is megerősítette.

2011.07.14 12:10MTI

"A hét (észt) személyt (a Bekaa-völgyi) Arszal városában adták át, és a jelek szerint jó egészségi állapotban vannak" - mondta a név nélkül nyilatkozó libanoni tisztségviselő.

Minna-Liina Lind észt külügyi szóvivő Tallinnban azt közölte, hogy a kerékpárosokat kora reggel engedték szabadon, és "jelenleg a francia nagykövetségen tartózkodnak".

A hét, harmincas éveiben járó férfit március 23-án rabolták el, nem sokkal azután, hogy a szomszédos Szíria felől libanoni területre értek. Az egyik libanoni internetes oldalnak küldött két üzenetében egy eddig ismeretlen, Haraket al-Nahda val-Iszlah (Mozgalom a Megújulásért és a Reformért) nevű kis csoport vállalta magára a túszejtést, és váltságdíjat követelt.

Marván Sarbel libanoni belügyminiszter viszont az egyik helyi televíziónak nyilatkozva nem erősítette meg ez utóbbit. "Tudomásom szerint (az emberrablók) nem kértek váltságdíjat" - mondta. Hozzátette, hogy az észtek a tervek szerint csütörtök este indulnak haza repülőgéppel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.