Majdnem összeverekedett a két libanoni képviselő

Röhejes videó - Vizespoharakkal dobálták egymást a politikusok

Vizespoharakat vágott egymáshoz, és csaknem ölre ment a szíriai helyzetről vitatkozó két politikus hétfőn késő este egy tv-s beszélgető műsorban Libanonban.

2011.11.15 14:29ma.hu - MTI

Egy Szíria-ellenes volt parlamenti képviselő, a nyugati országok támogatását élvező Szaad Haríri vezette libanoni ellenzék tagja, Musztafa Allús és a szíriai állampárt, a Báász libanoni ágának vezetője, Fájez Sukr vitatkozott egyenes adásban egy független tv-csatornán, az MTV-n.

Allús hazugnak nevezte Bassár el-Aszad szíriai elnököt, mire a Szíria-barát Sukr így felelt: "Te vagy hazug, és a gazdád (Haríri)". A két politikus ezután kölcsönösen súlyos sértéseket vágott egymás fejéhez, ezt követték a vizespoharak, majd Sukr felkapta székét, hogy hozzávágja vitapartneréhez. A beszélgetést vezető újságíró és a stáb fogta le a feleket, hogy szétválassza őket.
   
Az adás megszakadt, majd 15 perc szünet után visszakapcsoltak a stúdióba, ahol nyugodtan ült a két politikus. Az újságíró bocsánatot kért, és a beszélgetés folytatódott, mintha mi sem történt volna.
   
Damaszkusznak jelentős a befolyása a libanoni belpolitikában. A kis földközi-tengeri országban mindennaposak a Szíria-párti és a Szíria-ellenes tüntetések.
   
A szíriai vezetés egyre inkább elszigetelődik, mivel fegyverrel lép föl a március óta tartó ellenzéki tiltakozó megmozdulásokkal szemben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.