Fegyveresek ejtették túszul a férfiakat

Szíriai ellenzékieket raboltak el Libanonban

Három szíriai ellenzékit raboltak el péntek reggel a libanoni fővárosban, Bejrútban, a 24 és 26 év közötti férfiakat fegyveresek ejtették túszul egy, a reptér közelében található negyedben.

2011.10.28 15:40MTI

A Szíriából elmenekült ellenzékiek nem érezhetik magukat biztonságban Libanonban, mert a Bassár el-Aszad szíriai elnökkel együttműködő Hezbollah libanoni síita szervezet emberei vadásznak rájuk. Május óta állítólag nyolc szíriait raboltak el Libanonban.
   
Eközben húsz civilt öltek meg a biztonsági erők Homszban és Hamában, a rezsimellenes tüntetések két központjában - mondta el egy szíriai emberjogi szervezet.
   
A pénteki ima utáni tüntetéseken több mint 20 ezer ember követelte Deir Balaában Aszad lemondását.
   
Szíria északnyugati részén, a török határ közelében fekvő Kafrumában 13 embert - köztük egy nőt és egy 12 éves fiút - vettek őrizetbe házkutatások során.
   
A Facebook közösségi oldalon légtérzárat követelnek a tiltakozók, amely jócskán megnövelné az úgynevezett Szabad Szíriai Hadsereg mozgásterét. Az ellenzéki erők fegyveres alakulatát a Törökországba menekült Riád al-Asszad ezredes alapította júliusban.
   
Március közepe óta mintegy 3 ezren haltak meg a rezsim fegyveres erői és a tüntetők közötti összecsapásokban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.