Felrobbant a sétahelikopter a talajba csapódva

Nem volt szerencséjük: Las Vegasnál zuhantak a halálba

A helyi nemzeti park illetékesei közölték: Las Vegas közelében, a Mead-tó partjainál szerdán lezuhant egy sétahelikopter, s a szerencsétlenségben a pilóta és négy utasa vesztette életét.

2011.12.08 07:59MTI

A nevadai nemzeti park biztonsági emberei szerint a szerencsétlenség a tóparttól 6-7 kilométerre, nehezen járható hegyi terepen történt: hallották a robbanást, majd a katasztrófa helyszínéről füst emelkedett a magasba. Andrew Munoz, a park szóvivője szerint senki sem élte túl a helyi idő szerint délután öt óra tájban történt zuhanást.
   
A körzetben a sétahelikopterekről elsősorban a Hoover-gátat - és erőművet - mutatják meg a turistáknak: a roppant szerkezet - Arizona és Nevada államok határán, a Colorado folyón - a mögötte elterülő Mead-tó vizét tartja, amely 900 kilométeres partvonalával a világ egyik legnagyobb mesterséges tava.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.