Felülvizsgálják a szerződéseket

A NATO-helikopterek vadászták le a pakisztáni katonákat?

Pakisztán úgy döntött, felülvizsgál az Egyesült Államokkal és a NATO-val kötött minden - így diplomáciai, katonai, hírszerzési - megállapodást, miután NATO-helikopterek támadásában meghalt 28 pakisztáni katona.

2011.11.26 19:02MTI

A pakisztáni kormány vezető tisztségviselőinek rendkívüli tanácskozása után elrendelte, hogy az amerikai katonák 15 napon belül hagyják el a délnyugat-pakisztáni Samszi légi támaszpontját. A kabinet ezenkívül lezárta az Afganisztánban állomásozó NATO-erők Pakisztánon át vezető minden szárazföldi utánpótlási útvonalát.

Előzőleg egy NATO-szóvivő Kabulban "nagyon valószínűnek" mondta, hogy valóban NATO-helikopterek okozták a pakisztáni katonák halálát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.