Helikopterekkel szállítják el a holttesteket

Gyermekéleteket is követelt a földcsuszamlás Kolumbiában

Földcsuszamlás ölt meg legalább hét embert Kolumbia középnyugati részén, Herveo település közelében hétfőn.

2011.12.06 07:38MTI

Herveo polgármestere, Fermín Gallego szerint a Kolumbiában hosszú hetek óta tartó esőzések vezettek a földcsuszamláshoz, amelynek halálos áldozatai között két gyermek is van, s és egy ember súlyosan megsérült. Az elöljáró a központi hatóságoktól helikopteres segítséget kért a sebesült és a holttestek elszállítására, mert az esőzések okozta görgetegek és földcsuszamlások számos utat tettek járhatatlanná a körzetben.
   
Tolima tartomány központjából, Ibaguéból a kolumbiai polgári védelem mentőegységei indultak útnak a földcsuszamlás helyszínére. 
   
A kolumbiai vöröskereszt közlése szerint a szeptember eleje óta tartó heves esőzések következtében december elsejéig 114 ember halt meg a dél-amerikai országban, 18 személyt eltűntként tartanak nyílván, s az időjárás csaknem félmillió ember otthonában okozott károkat, s jelentős mezőgazdasági területeket tett művelhetetlenné.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.