Árvizek, földcsuszamlások lehetnek a Roke nyomában

Videó: lecsap a tájfun Japánra - százezreket költöztettek ki otthonaikból

A japán média jelentette: négyszázezer ember azonnali kitelepítését rendelték el a japán hatóságok kedden a Roke névre keresztelt, heves esőzésekkel kísért tájfun közeledése miatt, amely árvizeket és földcsuszamlásokat okozhat.

2011.09.20 08:50ma.hu - MTI

A közeledő ciklon a Tenpaku és Szenaj folyók menték fekvő települések lakóit fenyegeti leginkább.
   
A tájfun jelenleg Japán délnyugati partjai felé tart, és szerdán éri el Honsú szigetét. A központja körül a széllökések ereje meghaladja az óránkénti 140 kilométert. A hatóságok arra figyelmeztették a lakosságot, hogy a tájfunt heves esőzések kísérik, és szerdán óránként 50 milliméter csapadék hullhat a térségben.
   
Az NHK televízió felvételein látszik, hogy Kobe városát már most ellepte a víz. Súlyos a helyzet a Kjúsú délnyugati részén fekvő Mijadzaki prefekturában és a Honsún fekvő Vakajamában, ahol több gátszakadás fenyeget.
  
 A Roke az idei szezon 15. tájfunja a térségben. Szeptember elején a Talasz nevű ciklon pusztított Japánban: mintegy száz ember vesztette életét vagy eltűnt a szigetország nyugati részén.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.