A japán parti őrség talált a családra

Bárkában menekültek az észak-koreaiak

Vélhetően kilenc észak-koreai menekültre bukkant keddi médiajelentések szerint a japán parti őrség.

2011.09.13 09:03MTI

A hatóságokat egy halász értesítette kora reggel arról, hogy a Noto-félsziget előtti vizeken egy ismeretlen hajót látott.
   
A fából készült bárkában 3 férfit, 3 nőt és 3 gyermeket találtak. A hatóságok partra segítették őket. Az illetők azt állították, hogy Észak-Koreából érkeztek, ugyanahhoz a családhoz tartoznak, és Dél-Koreába akarnak eljutni. Nyolc méter hosszú vízi járművük oldalán koreai írásjelek voltak láthatók.
   
A parti őrség egyelőre nem volt hajlandó nyilatkozni az ügyben.
   
A japán hatóságok mindeddig lehetővé tették az észak-koreai menekülteknek, hogy eljussanak Dél-Koreába, ha ez volt a kívánságuk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.