Még idejében

Oscar-díj - Japán 99 éves rendező művét jelölheti

A 99 éves Sindo Kaneto rendező munkáját is számításba veszik Japánban, amikor döntenek arról, a szigetország mely alkotását küldjék a legjobb idegennyelvű filmnek járó Oscar-díj jelöltjei közé.

2011.09.09 08:21MTI

Az Icsimai no Hagai (Egy képeslap) című film arról szól, miként rombol szét, majd épít újra egy családot egy katona halála a II. világháborúban.

A történet a legidősebb még aktív japán rendező saját háborús élményeiből építkezik.

A japán filmproducerek szövetsége által felkért döntőbizottság elnöke, Sinada Jukicsi kritikus szerint ez az alkotás mérföldkövet jelent a rendező hosszú munkásságában, és kiemelkedő munka a jelölésnél számításba vett 23-as mezőnyben.

Sindo Kaneto - aki forgatókönyvírója is a filmnek - úgy gondolja, ez lesz utolsó filmje. Az alkotás, amelyet augusztusban mutattak be a mozik, 2010-ben különdíjat nyert az A-kategóriás seregszemlék közé tartozó Tokiói Nemzetközi Filmfesztiválon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.