Elbukták a brit tippelők: a komikus vezeti a gálát

Eldőlt: "Oscar goes from - Eddie Murphy!"

Az angoloknál senkinek még csak eszébe sem jutott, hogy Eddie Murphyre tegye meg a tétjét, mégis végül ő kapta a megtisztelő felkérést, hogy vezesse a 2012-es Oscar díjátadó gálát.

2011.09.07 18:29ma.hu

A hét elején még csak kósza pletykának tűnt, és az esélylatolgatók is inkább csak valami félrevezető tréfának gondolhatták, de helyi idő szerint kedd délután kétséget kizáróan eldőlt: Eddie Murphy lesz a házigazdája a 2012. februári Oscar-díj fényes átadóünnepségének.

Az Amerikai Filmakadémia ezzel visszatér az eredeti hagyományokhoz, amelyben a gálát nem kettő, hanem csak egy házigazda vezényelte le, az az egy viszont önmagában képes volt a több órás eseményt humorossá és szórakoztatóvá tenni.

Nem véletlenül esett a választás a komikus színészre: a 2011-es gála nézettségi adatai sosem látott bukást jeleztek, hiába próbálták a szervezők a fiatalokat megcélozni az Anne Hathaway - James Franco színészpárossal, utóbb úgy vélték, nem voltak kellően viccesek. Korábban próbálkoztak a páros humorral is, de a Steve Martin - Alec Baldwin kettős sem hozta a várt sikert, emiatt tértek vissza az eredeti koncepcióhoz.

Murphy közleményben tudatta, hogy rendkívül megtisztelőnek tartja a felkérést, amelynek köszönhetően olyan hírességek nyomdokaiba léphet, mint Bob Hope, Johnny Carson, Billy Crystal, valamint a már említett Steve Martin mellett Whoopi Goldberg.

Az önálló humorest nem áll távol Murphytől, bár kissé megkopott már a napi rutinja: a '80-as években élő showban bizonyította be improvizatív képességeit, azóta viszont nem kapott hasonló felkérést. Ennek ellenére a szervezők bíznak Murphy humorában.

A döntés során egyébként Brett Ratner és Don Mischer producerek olyan hírességek közül böktek végül az afroamerikai komikusra, mint Billy Crystal, Jerry Seinfeld és Oprah Winfrey.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.