Listavezető a fekete vígjáték-színész

Eddie Murphy lesz az Oscar-gála házigazdája?

Bár hivatalos döntés még nem született a 2012-es Oscar-gála házigazdáját illetően, várhatóan még ezen a héten eldől, hogy valóban a legesélyesebbnek tartott vígjáték-színész kapja-e a megtisztelő felkérést.

Eddie Murphy karrierje képekben képgaléria

2011.09.05 09:29MTI

Egyelőre még nem született meg hivatalosan a döntés, ám kiszivárgott információk szerint Eddie Murphy a legesélyesebb, hogy ő vezethesse a 2012-es Oscar-díjátadó gálát - a párjáról nincs hír, mint ahogy azt sem lehet tudni, gondolkodnak-e egyáltalán a szervezők a kettős műsorvezetésben.

A Los Angeles Times-ban megjelent hír szerint ugyanis könnyen lehet, hogy jövő februárban Murphy egyedül állna a pulpitushoz, ami egyben azt is jelentené, hogy a világ egyik leghíresebb ceremóniája újra a legelső felálláshoz térne vissza. Az utolsó néhány évet leszámítva mindig egy házigazdája volt a gálának, akit ráadásul igyekeztek a komikusok közül kiválasztani, a minél jobb szórakoztatás érdekében.

Idén a fiatalokat szerették volna a szervezők megcélozni, ám Anne Hathaway és James Franco nemcsak őket nem vonzotta a képernyők elé, hanem még a korábbi célközönség is elfordult a közvetítéstől, soha olyan kevesen nem nézték még a díjátadót, mint 2011 februárjában. A Steve Martin - Alec Baldwin duó sem jött be előtte, bár ott legalább a komikus vonalat megpróbálták tartani.

Eddie Murphy - ő lesz a befutó? (A galériához KATT a képre!)


Brett Ratner és Don Mischer producer a héten ül le egyeztetni Tom Sherakkal, az Amerikai Mozgókép Akadémia elnökével, a végleges döntés várhatóan ekkor születik meg, és a kiszivárgott hírek szerint Eddie Murphy a szóba jöhető jelöltlista élén áll, így valóban minden esélye megvan a megtisztelő felkérésre. Az egyetlen ellenérv vele szemben az, hogy közel 25 éve nem vezetett élő showműsort, noha a 80-as években számtalan alkalommal bizonyította be, hogy nemcsak előre megírt szerepekben brillírozik, de élő tévéműsorban is akadály nélkül tud improvizálni.

A színész a 2007-es ünnepségen a Dreamgirls című zenés filmben nyújtott alakításáért egy Oscar-jelölést kapott, bár a szobrot végül Alan Arkins vitte haza, mint a legjobb férfi mellékszereplő. Ezt leszámítva a színész az utóbbi néhány évben nem sokat mutatott fel, legfeljebb a Shrek-szériában nyújtott teljesítményét lehetne említeni, amelyben a szamár az ő hangján szólalt meg az angol változatban.

A lista további helyein olyan nevek találhatók, mint Billy Crystal és Jerry Seinfeld, ugyanakkor a brit fogadóirodákban a legtöbben úgy tippelnek: a talkshow-k nagyasszonya, a néhány hónapja visszavonult Oprah Winfrey mondhatja az összekötő szövegeket, miközben sokan tesznek Steve Martinra, Bradley Cooperre és a már említett Crystalra is.

Murphyre viszont az angoloknál senki nem számít, így ha mégis mellette döntenének a héten esedékes egyeztetésen, az nagy felfordulást jelentene a bukmékereknél!

Még több sztárhír itt!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.