Mentőhelikopter szállította kórházba a sérültet

Stabil a megkéselt diák állapota

Stabil annak a fiúnak az állapota, akit mentőhelikopterrel szállítottak a mentők kórházba, miután megszúrta egy társa szerda délelőtt egy tiszaújvárosi középiskolában.

2011.11.16 16:14MTI

A Borsod Online információi szerint a rendőrök elfogták a feltételezett elkövetőt, de ezt a főkapitányság nem erősítette meg.
   
A rendőrség honlapján szerda délután azt közölték: a tiszaújvárosi középiskola mosdóhelyiségében történt késelés körülményeit a megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya vizsgálja.
   
"A bűncselekmény során egy 14 éves fiú könnyebben sérült, míg társát, egy 13 éves fiút mentőhelikopterrel szállítottak kórházba. Állapota stabil. A helyszíni szemle és a körülmények pontos tisztázása, az elkövető beazonosítása jelenleg is folyamatban van" - olvasható a közleményben.
   
Csiba Gábor, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház főigazgató-főorvosa azt mondta: a súlyosan megsérült fiú állapotáról a szülők kérésére nem adhat részletes tájékoztatást.
   
Fülöp György, Tiszaújváros alpolgármestere, aki megválasztása előtt az intézmény igazgatója volt, azt közölte: megdöbbent a történteken, remélik, hogy a súlyosan megsérült diák felépül.
   
Az Eötvös József Gimnázium, Szakképző Iskolából a tanulókat déli 12 óra előtt hazaengedték, közülük többen is azt mondták: úgy tudják, a késelő fiú nyakon és hátba szúrta 7. évfolyamos társát, a 9. évfolyamos fiú pedig a karján sérült meg. Sajtóinformációk szerint a tanulók hazaengedése előtt valamennyiük holmiját átvizsgálták; azt a kést keresték, amellyel az egyik tanuló megszúrta két társát.
   
A Borsod Online úgy tudja, a rendőrök elfogták a feltételezett elkövetőt, a diákot a rendőrök egy autóbuszról állították elő. A gyerekek elmondása szerint ez a fiú nem akarta beengedni társait a mosdóba a szünetben, mert - állítják a gyerekek - valamilyen kábítószert fogyasztott. Ennek ellenére be akart menni a fiatalabb fiú, akkor szúrta meg őt a diáktársa - írta a hírportál. Mint hozzátették, a gyerekeket csütörtökön rendkívüli osztályfőnöki órán tájékoztatják az iskolában történtekről.
   
A helyszínelés jelenleg is tart.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.