Több száz méteres földalatti járatra bukkantak

Titkos alagúton át csempészték a drogot a mexikói-amerikai határon

A mexikói-amerikai határ alatt húzódó, 370 méter hosszú drogcsempész alagútra bukkantak az amerikai hatóságok.

2011.11.17 07:47MTI

Az alagút egy San Diego melletti ipari park raktárait kötötte össze a határ túloldalán fekvő Tijuana városában található raktárral.
   
Az amerikai drogellenes hivatal nyomozói úgy bukkantak rá az alagútra, hogy megállítottak egy kisteherautót, amely kihajtott egy raktárépületből Otay Mesa kikötőjénél. Miután 3 tonna marihuánára bukkantak a gépkocsiban, átkutatták az épületet is, és egy hatméteres akna aljában megtalálták az alagút bejáratát. Az 1,2 méter magas, 0,9 méter széles alagút támszerkezettel, árammal és szellőztetéssel is el volt látva.
   
A raktárban további 6,5 tonna marihuanát találtak az amerikai rendőrök, a mexikói hatóságok pedig 8 tonna drogot koboztak el az alagút másik végén lévő raktárépületből.
   
Tavaly két hasonló, közel 600 méter hosszú drogcsempész alagútra bukkantak a hatóságok a mexikói-amerikai határ térségében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.