300 kilogramm drog

Annyi kokaint fogtak, mint még soha

Ausztrália történetének egyik legnagyobb kokainfogásáról számolt be hétfőn a szigetország rendőrsége: a bűnüldöző szervek csaknem 300 kilogramm drogot foglaltak le, és őrizetbe vettek négy spanyol drogcsempészt.

2011.11.14 08:13MTI

A hatalmas mennyiségű kábítószerre egy jachton bukkantak rá, amellyel egy 35 éves spanyol férfi és egy 37 éves nő vitorlázott. Őket őrizetbe vették, illetve rendőrkézre került még két spanyol állampolgár az északkeleti partvidéken fekvő Bundaberg városában. Mind a négy drogcsempészt bíróság elé állítják, és elmarasztaló ítélet esetén életfogytig tartó börtönbüntetés vár rajuk.

A rendőrség szerint ez volt Ausztrália történetének ötödik legnagyobb kokainfogása.

A lefoglalt drog piaci értéke meghaladja a 80 millió dollárt. A hatóságok több mint hárommillió dollár készpénzt is elkoboztak a drogcsempészektől.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.