Tíz napos razziát tartott a rendőrség

Brutális mennyiségű kokaint foglaltak le Peruban

Több mint 1,2 tonna kokaint és 39 tonna drogkészítéshez használt alapanyagot foglalt le a perui rendőrség tíz napig tartó, drogkereskedők elleni razziák során.

2011.09.22 09:10MTI

A nagyszabású hatósági akció eredményeiről Raúl Becerra rendőrtábornok tájékoztatta a nyilvánosságot szerdán. Elmondta, hogy a hajtóvadászat során a rendőrség 37 embert vett őrizetbe, 45 droglaboratóriumot számolt fel, és 158 tonna kokalevelet foglalt le.
   
Az ENSZ adatai szerint Peruban 61 ezer hektáron termesztenek kokacserjét, és ebben csak a szomszédos Kolumbia előzi meg a dél-amerikai országot. Drogszakértők szerint az utóbbi években a térség országaiban jelentősen lassult a kokaültetvények területének növekedése, s ez annak tudható be, hogy a drogmaffiák áttértek egy jobb minőségű, bővebben termő kokacserje termesztésére, s ezáltal kisebb területekről többet tudnak szüretelni a keménydrog alapanyagául szolgáló növényből.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.