Kolumbiában foglalták le a drogot

Két tonna kokaintól mentették meg Amerikát

A dél-amerikai ország haditengerészete közölte: óriási mennyiségű, 2,2 tonna kokaint foglalt le a parti őrség Kolumbia délnyugati partjainál egy hajón.

2011.09.13 06:59MTI

A 2200 darab egykilós csomagban megtalált kábítószer értékét 60 millió dollárra becsülték a hatóságok.
   
A hajó, amelyen a drogot elrejtették, Panamába tartott, de a szállítmány rendeltetési helye az Egyesült Államok volt - közölte a haditengerészet. A sikeres műveletet az amerikai kábítószer-ellenes ügynökséggel (DEA) együttműködésben hajtották végre.
   
Kolumbia a világ első számú kokaintermelő országa. Az ENSZ becslése szerint 2010-ben 350 millió tonna kokaint csempésztek külföldre a dél-amerikai országból.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.